U bent hier → Duikopleiding - PADI

Wat is en doet PADI.

PADI (Professional Association of Diving Instructors) is de grootste organisatie voor het sportduiken ter wereld. De professionele PADI leden (duikwinkels, duikbasissen, opleidingsinstituten, duik-instructeurs, assistenten en divemasters) verzorgen het overgrote deel van alle opleidingen voor sportduikers ter wereld en schrijven ieder jaar meer dan 800.000 brevetten uit.De PADI professionals maken het ontdekken van de onderwaterwereld en het avontuur van het duiken toegankelijk voor een breed publiek en handhaven de hoogste normen uit de duikindustrie, met betrekking tot opleidingen, veiligheid en dienstverlening.

PADI is internationaal aanwezig, met kantoren in Australie, Canada, Zwitserland, Japan, Noorwegen, Groot Brittanië en de Verenigde Staten. PADI Worldwide (het hoofdkantoor) is gevestigd in Californië, Verenigde Staten. De PADI kantoren verlenen diensten aan meer dan 80.000 individuele leden, meer dan 3000 duikwinkels en basissen welke verdeeld zijn over meer dan 175 landen.

Om in de behoefte van de duikers over de gehele wereld te voorzien, zijn PADI materialen beschikbaar in meer dan 20 talen. PADI voorziet de leden van een volledig gamma van opleidingsmaterialen, leshulpmiddelen, promotie materiaal en materialen om leerlingen erkenning te geven, voor het uitvoeren en promoten van PADI programma ’s. Deze materialen zijn ontwikkeld door gerenommeerde ontwikkelaars van pedagogische hulpmiddelen die gebruik maken van de modernste technische hulpmiddelen en theorieën om kwalitatief hoogstaande producten te ontwikkelen.

Wanneer leerlingen met succes een PADI opleiding hebben afgesloten, ontvangen ze een zg. e-card, welke via de PADI app (beschikbaar voor Apple IOS en Android) kan worden getoond. Hiermee is de leerling herkenbaar als PADI duiker. Naast het voorzien in materialen voor het lesgeven en voor het geven van erkenning, steunt PADI de professionele leden ook door advies te geven over moderne opleidingsmethoden en protocollen. Het PADI systeem voor het opleiden van duikers is gebaseerd op progressieve opleiding, waarin de leerling in stappen geïntroduceerd wordt tot vaardigheden, veiligheid relevante informatie en kennis over de plaatselijke onderwater omgeving. Bij PADI cursussen staat de leerling in het middelpunt en wordt voorzien in een maximum aan praktijk en toepassing. De leerlingen doen de basis op door middel van zelfstudie en krijgen dan in het verdere leerproces begeleiding van een instructeur. Het doel is om de leerlingen zo snel mogelijk in het water te krijgen en ze de nodige instructie te geven om vertrouwen te krijgen in hun duikvaardigheden.